woensdag 19 november 2014

Hannelores Sinterklaasjournaal, aflevering 5

Zaterdagochtend is Hannelore al vroeg opgestaan. Vandaag komt de Sint in Nederland aan. "Wat moet ze nou toch doen? Zal ze zich verstoppen? Zal ze haar Pietenpakje begraven in de tuin? Zal ze zich schminken, zodat ze onherkenbaar is?"

Het kleine meisje weet het echt niet meer. En dan kleppert de brievenbus, de postbode heeft een brief bezorgd. Het lijkt wel een brief van Sinterklaas, want zijn stempel staat er op. Hij is bestemd voor de Familie Mier, maar die zijn niet thuis, die zijn boodschappen aan het doen.

 Met trillende vingers maakt ze de brief stiekem open. Het is inderdaad een brief van de Sint. Bijna durft ze hem niet te lezen, maar ze doet het toch. Als ze de brief uit heeft, weet ze niet of ze moet lachen of huilen. De Spiekpiet heeft gezien dat Hannelore het zo naar haar zin heeft in Friesland en ze mag blijven. Van blijdschap doet ze een paar Pietenkunstjes. Ze kan niet wachten om het de anderen te vertellen.
Even later zitten ze met zijn allen te smullen van een heerlijke stapel pannenkoeken om te vieren dat het kleine Pietje mag blijven. Tijdens het eten kijken ze naar de intocht van Sinterklaas op de televisie. Ziet Hannelore dat nou goed? Het lijkt wel alsof de Sint haar een knipoog geeft om te zeggen dat het zo goed is.


Einde

2 opmerkingen: