maandag 19 oktober 2015

Pyjamadag en boekentip

Het is herfstvakantie. Vandaag lijkt het een grauwe dag te worden. Janna heeft  een nieuwe pyjama en die houdt ze vandaag lekker aan. Ze heeft  zich met  een goed boek en een stapeltje tijdschriften op de bank genesteld. Een potje thee en een schaaltje chocolade staan binnen handbereik. Het  boek dat Janna leest is echt een aanrader. Het waargebeurde en wereldberoemde verhaal over de vriendschap tussen straatmuzikant James en straatkat Bob.

Sinds Bob de straatkat in 2012 verscheen, is het boek een internationale bestseller geworden. Het verhaal van auteur James Bowen, een drugsverslaafde Londense straatmuzikant die door de aanwezigheid van de door hem geadopteerde straatkat Bob de weg naar een gezond bestaan terugvond, trok veel aandacht. James vindt een gewonde kat in het trappenhuis van zijn flat. Hoewel hij nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij de rode kater mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Bob volgt James overal, in de bus, in de metro, en als hij geen zin heeft om te lopen zit hij op James' schouder. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten. (samenvatting van bol.com)Afbeeldingsresultaat voor bob de straatkatAfbeeldingsresultaat voor bob de straatkatAfbeeldingsresultaat voor bob de straatkat

9 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke foto van Janna!
  En die boeken zien er ook leuk uit :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die boek van Bob heeft mijn man ook gekocht. Hij moet nog alleen tijd vinden om er in te lezen. Want ik wil ook het boek lezen. Wij zijn enorme poezen fans!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto, zelfs de toffifee ligt binnen handbereik. Lijkt me een mooie boekenserie.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me geweldig een pyjama dag, moet ik ook eens doen, net als weer een boek lezen, maar ja, je kunt je tijd maar een keer besteden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prima idee voor een grijze dag, een pyjamadag lekker in de zetel met een boek en snoepjes, ideaal!!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Janna heeft helemaal gelijk. En het boek lijkt mij ook wel wat. Misschien een cadeautje voor kerst. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh heerlijk toch lezen met toffifees binnen handbereik :) Het meisje in de trein staat ook op mijn lijst van boeken die ik nog wil lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal zoals een pyamadag moet zijn.
  Met die boeken kan ze nog eens vaker zo'n pyamadagje houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb alleen deel twee nog gelezen, maar het is een boeiend verhaal van een mooie vriendschap... Janna ligt me daar toch lekker gesetteld!

  BeantwoordenVerwijderen