zondag 22 september 2013

Was aan de lijn...


Al jaren ben ik bewonderaar van Zonnekindpoppen en Walldorf dolls. De eerste pop maakte ik met tips van Atelier Poppejans Ik ging daar een paar avonden heen om de basis van het poppen maken te leren. Het patroon dat ik gebruikte is Speelpop Kiki van Atelier het blauwe huis. 

Hoewel de herfst vandaag officieel is begonnen, was het een prima dag om de was buiten te hangen. Kiki profiteerde daarvan en draaide nog snel een wasje.    

Via internet was ik een paar blogs van poppenmaaksters gaan volgen. Eentje daarvan is Ineke Gray Samen met mijn moeder ging ik naar een workshop bij deze getalenteerde dame. Tijdens een inspirerende dag maakten we allebei een mooie pop.

Dit is Meike, gemaakt tijdens een workshop bij Ineke Gray. De pop met het lichtere haar is gemaakt door mijn moeder. De setjes ondergoed kochten we bij Ineke, want we vonden het raar om de meisjes in hun blootje mee naar huis te nemen.
Het patroon van Ineke Gray gebruikte ik ook om Lotta (van de Kabaalstraat) te maken. De naam kozen mijn dochters, ze is vernoemd naar de hoofdpersoon uit een boek van Astrid Lindgren dat ik in die week net aan het voorlezen was. Ze vonden de Kabaalstraat ook heel toepasselijk, omdat er hier met drie meiden in huis ook regelmatig veel kabaal is. Op deze foto's heeft ze nog geen haar. In de rechter kolom van mijn blog zie je haar met blonde vlechten. 

 
                                                              

 Omdat ik heel graag verder wil met het maken van poppen en daarvoor geen patronen van anderen wil gebruiken, probeerde ik zelf een patroontje te maken. Dat werd Puck.

Puck is een klein popje dat je gemakkelijk in een tasje mee kunt nemen.   

Lotta draagt een jurkje dat vroeger door mijn oma is gebreid. De rest van de kleding maakte ik zelf naar eigen patroon.

4 opmerkingen:

 1. Ik zag je berichtje op mijn blog, dankjewel. Met het ene hondje gaat het een stuk beter. Wat een prachtige poppen maak je zeg, wauw! Ik ben helemaal verliefd! Ik ga flink oefenen ik wil zoiets ooit ook kunnen maken. ;-) super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn prachtig! Ik wil dat toch ook nog eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw!!!! Ik zit echt vol bewondering te kijken naar je mooie poppen....
  Echt super . Ik zou dat ook wel willen kunnen maken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke poppen zijn het geworden.
  Vooral Puck is heel schattig

  BeantwoordenVerwijderen