maandag 15 juli 2013

Retro strandstoelen, beach chairs

Zo'n 15 jaar geleden kocht ik bij het Zweedse woonwarenhuis 2 retro strandstoelen met blauw-wit gestreepte zitting. Wij waren toen nog samen en hoefden niet te vechten wie er in de stoelen mocht zitten... Nadat onze dochters ook hadden ontdekt dat je in deze stoelen heerlijk kunt zitten/liggen, was het hier regelmatig oorlog.
Vorig jaar heb ik op de "Flinkefair" in Hemelum nog 3 van die stoelen kunnen kopen, 2 normale en 1 kleinere uitvoering. De bekleding heb ik vervangen door stof van het eerder genoemde warenhuis. Om het af en toe te kunnen wassen heb ik repen klittenband op de stof genaaid.

De Goudsbloemen (Calendula officinalis) hebben we zelf gezaaid, de zaadjes kregen wij van Kristel. Deze bloemen zijn helemaal in stijl van de stoelen; ook retro. 

Einde van de oorlog, in ieder geval niet meer om de stoelen...
4 opmerkingen:

 1. Zal ik er voor jou ook een paar proberen te vinden??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste, ik heb ook 2 zo een stoelen en wil de stof vervangen maar had graag geweten hoe jij de stof bevestigd heb aan de stoel en hoe je de correcte lengte wist. Mvg, stef

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo! Ik lees jouw reactie nu pas. Inmiddels zullen de stoelen wel bekleed zijn. Zoniet, dan toch nog even een antwoord. Omdat ik de stoelzittingen graag wil kunnen wassen, heb ik klittenband gebruikt. Origineel zit de bekleding met nietjes of nageltjes vast, dat zou je ook kunnen doen. Voor de afmetingen heb ik de originele bekleding gebruikt, plus wat extra voor de klittenbandsluiting. Pas op: het moet hele sterke klittenband zijn, anders blijft het niet zitten.

   Groeten van Juffrouw Mier

   Verwijderen