dinsdag 3 december 2013

Adventskalender

Omdat niet alleen kleine meisjes graag met poppen spelen, maar grote meisjes soms ook, spraken Blauw Ruitje en ik af om voor elkaar een adventskalender te maken met leuke poppen- en kerstspulletjes. 

Dit leek onze oudste dochters ook een leuk idee, dus ook zij hebben voor elkaar een doos met adventscadeautjes gemaakt.

Afgelopen zondag was het zover, we mochten ons eerste cadeautje uitpakken. In mijn pakje zat een mapje met het begin van een verhaal en een paar mooie tekeningen. Het verhaal gaat over Hannelore. Zij is een Pietje dat voor de eerste keer met de stoomboot naar Nederland gaat.

Op de tweede dag zat er een Sinterklaasaftelkalender in  mijn pakje. Wat een werk moet het geweest zijn om al die cijfertjes met de hand vast te naaien. Ook was er weer een stukje van het verhaal bij.


 Vandaag weer een deel van het verhaaltje en tot onze grote verrassing kwam Hannelore zelf uit een pakje!

Wat een schatje, we hopen zo dat ze niet met de Sint terug moet naar Spanje.

5 opmerkingen:

 1. Ha dag Hannelore, niet al te verkreukeld aangekomen? Tja of ze mee terug gaat naar Spanje hangt natuurlijk af van hoe fijn ze het bij jullie heeft. Dus familie Mier ik zou haar maar flink in de watten leggen dan wil ze vast wel blijven. Wij waren ook weer helemaal blij met jullie giften. Dat varkentje, heel schattig!. Het is iedere keer weer een feest om er eentje uit te pakken. Ik ga nu al zo ver dat ik 's avonds het pakje voor de volgende dag bij de ontbijtbordjes leg. Fijne avond nog. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, het komt helemaal goed met Hannelore. Ze is nu mee naar de balletles van middelste. Daar zijn vandaag Dans- en Glitterpiet aanwezig.

  Wij doen dat ook, de pakjes klaarleggen voor de volgende dag. Zo leuk dit! Het mooie groene dienblad viel ook helemaal in de smaak bij oudste.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Wat een prachtig pietje is Hannelore ♥♥♥
  En wat een fijne kadootjes al... Ja, Blauw Ruitje kan er wat van ♡♡♡

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief vrolijk poppenpietje! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen