woensdag 8 juli 2015

Tutorial + patroon voor een poppen zomerjurkje

Het kastje raakt op deze manier al aardig vol
Zoals gisteren beloofd, volgt hier een kleine tutorial voor het maken van een supersnel zomerjurkje voor je pop. Voor het patroon kun je mij een berichtje sturen, dan stuur ik je dat toe via de mail. Ik weet namelijk niet waar ik het patroontje kan opslaan, zodat ik een link naar het patroon kan plaatsen. Als er iemand is die dit leest en dat wel weet, dan hoor ik het graag.

Veel plezier met het maken van het jurkje. Als er iets niet klopt of niet helemaal duidelijk is, laat het mij dan weten. Ook ben ik benieuwd naar foto's van het eindresultaat en vind ik het leuk als je een linkje op je blog plaatst.
 • Leg de patroondelen voor de jurk en de onderrand aan de stofvouw en knip deze tweemaal uit (je kunt de jurk ook aan één stuk maken)
 • Stik de de onderrand langs het voor- en achterpand
 • Werk deze naad af en stik hem door op de panden
 • Stik de zijnaden en werk deze af
 • Lock of zigzag de armsgaten. Vouw de rand van de armsgaten een halve centimeter naar binnen en naai deze vast
 • Lock of zigzag de bovenrand. Vouw de belegbreedte naar binnen en zet deze met een klein inslagje vast
 • Lock of zigzag de onderrand, speld het zigzagband aan de goed kant langs de onderkant. Stik dit vast over het midden van dit band. Vouw het bandje naar achteren en stik het door op de panden (je kunt ook een zoompje maken i.p.v. band)
 • Rijg het lint door tunnel en maak een strik 


14 opmerkingen:

 1. Wat een handig en snel patroontje. Dat zou ik wel aan mijn collectie toe willen voegen. Wil je het mij sturen. Het eerste ding voor onze swap is trouwens af maar uiteraard ben ik alweer van het oorspronkelijke plan afgeweken. :) groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo, via via kom ik op jouw blog terecht en zag dit schattige patroontje. Zou ik dat graag na willen maken voor mijn eigen popje. Met vriendelijke groeten Hedy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, dat je via via op mijn blog bent terechtgekomen. Bedankt voor je reactie. Stuur je mij jouw e-mailadres? Dan komt het patroontje naar jou toe. Je kunt mijn e-mailadres vinden bij de rode brievenbus in de rechterkolom.

   Ik zou het leuk vinden als je mij blijft volgen. Heb je zelf ook een blog?

   Groeten van Juffrouw Mier

   Verwijderen
  2. Ik heb geen blog., maar ik blijf je wel volgen hoor. Heb je mijn mail adres gestuurd. Alvast bedankt Groetjes Hedy

   Verwijderen
  3. Hallo Hedy, Ik kan het bericht met je e-mailadres niet vinden, kun je mij ajb nog een keertje mailen?

   Groeten van Juffrouw Mier

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Mijn email adres is hendrikje64@hotmail.com.

   Alvast bedankt en groetjes Hedy

   Verwijderen
 3. Graag zou ik het patroontje ook willen ontvangen als dat mag. Ik heb momenteel een poppen time out, maar na het zien van jouw te lieve jurkjes begint het stiekem roch weer te kriebelen.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk, ik heb je mailadres, dus ik stuur je het patroontje 'voor je weet maar nooit'. Stuur je een foto als het is gelukt?

   Groeten van Juffrouw Mier

   Verwijderen
 4. Leuk patroontje heb je daar en het ziet er inderdaad zeer makkelijk uit. Veel plezier met het maken van de jurkjes :-)

  Groetjes
  Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er zo leuk uit,zag laatst op het net met een gehaakt bovenstukje,misschien nog een ideetje, hoe gaat het met de moestuin?
  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er zo leuk uit,zag laatst op het net met een gehaakt bovenstukje,misschien nog een ideetje, hoe gaat het met de moestuin?
  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattig jurkje.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen