vrijdag 14 november 2014

Hannelores Sinterklaasjournaal, aflevering 4


De volgende dag heeft Hannelore niet veel tijd om na te denken over haar idee. Op school krijgen ze hun zelfgemaakte lampion mee naar huis. Ze hebben een lantaarntje van karton gemaakt en er zit een echt kaarsje in. Het is vanavond immers Sint Maarten. De juf heeft Hannelore uitgelegd dat de kinderen in Nederland dan langs de deuren gaan. Ze dragen dan een lampion en zingen een liedje. Hannelore heeft er erg veel zin in.

Voordat ze naar buiten gaan met de lampion, kijken de meisjes eerst naar het Sinterklaasjournaal. Hannelore vindt het toch wel fijn om de Sint en de Pieten weer te zien. Maar wat zegt Sinterklaas? "Hij wil het ouderwets gezellig maken". Wat bedoelt hij daar nu weer mee? Zou het betekenen dat Hannelore weer naar Spanje moet??

Gelukkig heeft Hannelore niet veel tijd om daarover te piekeren, want het is tijd om met de lampion naar buiten te gaan.


Wordt vervolgd...(De foto's van Sinterklaas en de Piet  zijn gemaakt van de beelden van het NPO Sinterklaasjournaal)

2 opmerkingen:

  1. Wat spannend zeg. Was het lampion lopen geslaagd? Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ojee, die arme Hannelore! Wat zal ze het spannend vinden dat de Sint en zijn pieten vandaag weer in Nederland aankomen. Ik wacht in spanning af wat haar idee is....

    BeantwoordenVerwijderen